perjantai 27. heinäkuuta 2012

Tahmea

Yksi harvoista järkevistä töistä kesäloman aikana on ollut vaatehuoneen järjestäminen. Sellainen pikku pakko, kun ei enää ollut mahtua ovesta peremmälle. Muutama säkki vaatetta kierrätykseen. Niitä, joita JOSKUS ehkä vielä tulisi pidettyä, mutta pitkään jo pelkästään säilytyksessä majailleita. Ei tullut pidettyä, ehkä joku toinen jossain muualla nyt keksii käyttöä!

Tietysti sieltä löytyi sellaista, mitä en muistanut olevan olemassakaan, kuten keskeneräisiä käsitöitä. Joskus ammoin jollakin tai joillakin kasveilla värjätystä langasta aloitettu neule röhnötti muovikassissa. Pitkä pätkä pintaneuletta ja toinen yhtä leveä, mutta lyhyt pätkä. Kummassakin nelosen puikot tukevasti kiinni. Kai siitä oli alunperinkin tulossa villapaita. Nyt tein sellaisen valmiiksi. Tai siis pitäisi vielä ommella sivusaumat. Hihat ja miehustat kokosin yhdelle pyöröpuikolle ja neuloin yhtenä kappaleena. Aika painavahan tuo oli. Ajattelin päästä näin helpommalla ja mukavammin, sillä tuo yhteen ompeleminen on minusta varsin vastenmielistä.

Liekö värjäyskasveista vai mistä johtuvaa, että lanka on hyvin tahmeaa. Väri on hunajainen ja niin on koko lankakin! Muistelisin, että värjäyskasvi oli ehkä kortetta. Vyyhdissä oli kyllä kiinni lappu, josta teksti oli haalistunut kokonaan pois.
Nyt pesin koko teelmän. Katsotaan pehmeneekö yhtään tai häviääkö tahmeus.

Kissoja ei tahmea pinta haitannut :). Näkymä noin kolme sekuntia mittausvaiheen levityksen jälkeen.

Kuvan värit tosi haaleat iltahämärässä. Väri on tosiaankin hunajainen. Kaksinkertainen lanka, sävyt hiukan toisistaan poikkeavia.

Vinkkejä tahmeuden poistamiseksi oteaan vastaan, kiitos!

1 kommentti:

 1. Oi, miten ihanaa, että olet palannut!!
  *
  Kissat ymmärtävät selvästikin hyvän päälle!!
  Meilläkin Koirarouva rakastaa villavaatteita, mutta yli kaiken kasvivärjättyjä shaaleja! ;o)
  *
  Olisiko lanka aitoa lampaanvillaa ja siinä vielä vähän rasvaa mukana, joka opn päässyt muovipussissa muhimaan? Kasvien en tiedä tahmaavan. Hyvä pesuaine on nestemäinen Luvil Wool & Silk.

  VastaaPoista